Coaching

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Wild Life biedt individuele natuurcoaching met veel aandacht voor het lichaam

Maak meteen een afspraak of lees eerst meer over mijn aanpak.
 

Wat kan coaching voor mij betekenen?

Waarom in de natuur?

De rol van 'voelen'

Praktisch

Bronnen

 

Wat kan coaching voor mij betekenen?

Iedereen heeft een ander levenspad. Bij niemand is dat een geasfalteerde, rechte weg van A naar B - iedereen komt wel eens problemen tegen op zijn of haar pad. Misschien is het een obstakel waarvan je niet weet hoe je er overheen geraakt. Dat kan gaan van wat modder tot een gigantisch rotsblok. Misschien ben je verdwaald en weet je niet waar je heen wil. Of misschien weet je perfect waar je heen wil, maar heb je geen idee hoe er te geraken. Misschien sta je aan een splitsing en weet je niet welke richting de juiste is. Misschien is het pad zo lastig of heb jij zo veel bagage mee dat elke stap voelt als een uitputtingsslag. 

Dat is allemaal oké. Het is normaal om het soms moeilijk te hebben. Het is ook oké om hulp te vragen. 

Natuurcoaching kan je - letterlijk en figuurlijk - ademruimte geven. Het kan je helpen om door de bomen het bos weer te zien. Het kan je nieuwe perspectieven bieden. Stap voor stap gaan we op weg naar daar waar je wilt zijn. 


 

Waarom in de natuur?

 

Om vele verschillende redenen! Dat zeg ik niet alleen, er is een hele resem aan wetenschappelijke onderzoeken die dat bevestigen. Om er maar een paar op te noemen:

 • De natuur remt de aanmaak van stresshormonen aanzienlijk af, zelfs al na twintig minuten buiten te zijn.

 • Wie geregeld tijd doorbrengt in de natuur is minder gestresseerd, voelt zich vitaler en beweegt meer.

 • Je aandachtsspanne en geheugen gaan er sterk op vooruit, al na een uurtje in het groen.

 • Contact met de natuur zorgt voor meer geluk, creativiteit en sociale contacten.

 • Tijd in de natuur doorbrengen verbetert het immuunsysteem.

 • Je herstelt sneller van ziektes en voelt minder pijn als je uitzicht hebt op wat groen.

 • Planten op de werkplek doen je productiviteit stijgen.

 • Wie in de buurt van natuur of een stukje groen opgroeit heeft minder last van astma, allergieën, aandachtsproblemen en hyperactiviteit. 

 • Hoe dichter je bij de natuur woont, hoe minder kans op een hoge bloeddruk.

 • Hoe meer natuur in je omgeving, hoe minder kans op depressie, angststoornissen en gemoedsstoornissen.

 • Enzovoort...

 

Geen wonder dus dat er ook vanuit gezondheidshoek meer en meer aandacht is voor natuur.  Artsen in Schotland bijvoorbeeld, kunnen nu ook natuur als medicijn voorschrijven! En steeds meer ziekenhuizen leggen wandelpaden in het groen aan als alternatief voor de wachtkamer. 

 

Omdat we al genoeg binnen zitten, omdat de natuur zo helend is, omdat ze ons voortdurend inspiratie en metaforen voor ons eigen leven geeft, en ook gewoon omdat het zo aangenaam is voor al onze zintuigen, werk ik uitsluitend buiten; in parken, bossen en natuurgebieden.

 

Hoe bedoel je, aandacht voor het lichaam?

 

Natuurcoaching is niet zweverig. Integendeel, we staan met beide voeten op de aarde (en liefst zelfs in de modder!). De tools en technieken die ik gebruik hebben hun nut wetenschappelijk bewezen. 

 

Het lichaam wordt actief betrokken in de sessies. De reden om actief en bewust uit ons hoofd te komen en het lichaam te betrekken is omdat onze emoties zich vaak eerst via het lichaam kenbaar maken - denk maar aan rood worden als alle ogen op jou gericht zijn, vlinders in je buik hebben, of je spieren die vast zitten nog voor je goed en wel beseft dat je stress hebt. Door het lichaam te betrekken krijgen de emoties de kans om echt gevoeld en ‘beleefd’ te worden. 

 

Ik gebruik onder andere technieken uit de lachyoga, ademhalingsoefeningen, tools uit het emotioneel lichaamswerk, etc.

 

Door te bewegen krijgen niet alleen de hersenen meer zuurstof; door letterlijk in beweging te komen en stappen vooruit te zetten wordt het makkelijker om ook figuurlijk dingen in gang te zetten. 

 

Dat we met het lichaam aan de slag gaan betekent allerminst dat je een atleet of een durfal moet zijn om natuurcoaching te volgen. We volgen jouw natuurlijk ritme, jij bepaalt zelf de grenzen van wat goed voelt. Niks moet, alles mag! 

Praktisch

1) 'Live' sessies natuurcoaching

Natuurcoaching is altijd op verplaatsing, maar je kan zelf kiezen uit een lijst van geschikte plekken welke jou het beste uitkomt. Momenteel kan je kiezen uit volgende parken of natuurgebieden;

- Bourgoyen

- Gentbrugse Meersen

- Rozenbroeken (Sint-Baafskouterpark)

- Damvallei en Reinaertpark

- Gentbos

- Scheldemeersen

Een sessie duurt 1 à 2 uur. We hoeven niet voortdurend op de klok te kijken, maar laten de sessie organisch ontwikkelen. Zorg ervoor dat je voldoende tijd incalculeert.

Je betaalt een basisprijs van €50 voor het eerste uur. Hierna komt er per (begonnen) kwartier €12,50 bij. Zo weet je zeker dat je een correcte prijs betaalt voor de sessie die je krijgt. 

Betalen doe je ter plekke. Zorg ervoor dat je zeker voldoende cash bij je hebt!

Wil jij ook werken aan persoonlijke bloei? Een afspraak maken kan in de agenda!

2) Natuurcoaching op afstand

Voel je je prettiger bij een sessie op afstand? Dat is ook mogelijk. Er zijn twee opties.

- We gaan beiden wandelen, elk in onze eigen buurt. We zijn gedurende de hele wandeling verbonden via telefoon of Whatsapp. Je hebt dus wel een headset met microfoon nodig. Een wandeling duurt één à anderhalf uur.

Of:

- Je omschrijft me in een mailtje heel kort waar je mee worstelt, waar je in wilt groeien, wat je doelstelling is,... Ik stuur je vervolgens met een opdracht naar buiten, de natuur in. Je doet dit op een moment dat het jou uitkomt en neemt hiervoor de tijd die je nodig hebt.

Nadien is er een nabesprekingssessie via, bijvoorbeeld, Zoom. Op het einde geef ik je opnieuw een opdracht mee die je buiten in de natuur kunt gaan uitvoeren.

Voor deze optie geldt een vaste prijs van €50 per sessie (te betalen via overschrijving).

Boek via de agenda of stuur me een mailtje!

 

 

 

Bronnen

 
 
 
 
 

Contact

Lies Vervloet

lies@thewildlife.be

Tel. 0493 16 15 34

Coachings in en rond Gent

Workshops in Oost-Vlaanderen

 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon