(c) Connected by Colour - Caroline Colon
thewildlife_logo.png
 

The Wild Life helpt je om je echtste zelf terug naar boven te halen; je essentie, je passies.

Wie je écht bent en wat je écht wilt. 

Zodat je af en toe ‘foert’ kunt en durft zeggen. 

Zodat je om minder moet en meer mág.

Zodat jij je wildste leven kan leven!

 

In onze drukke wereld is het soms moeilijk om jezelf niet uit het oog te verliezen.

We móeten voortdurend vanalles - goed presteren op onze leuke job, een fijne relatie hebben waarin we genoeg samen-tijd reserveren, overal tegelijk zijn voor de kinderen, ook nog me-time nemen natuurlijk, waarin je best sportief bezig bent en verheffende hobbies beoefent, gezond eten, duurzaam leven, en je móet vooral ook ontspannen en gelukkig zijn! 

 

Geen wonder dat we door de bomen het bos niet meer zien.

We wringen ons zo in bochten om aan alle verwachtingen te voldoen

dat we onszelf wel eens durven verliezen en geleefd worden door anderen. Want wat wíl je nu eigenlijk zelf?

Wie ben jij, onder al die angsten, verantwoordelijkheden, verwachtingen? 

The Wild Life gelooft in de kracht van de natuur. Als mentor, als spiegel, als vriend.

De natuur om ons heen kan ons helpen om contact te maken met onze eigen natuur!

We zijn dan ook fan van eco, van duurzaam, van buiten spelen en Zijn, van bloemetjes en bijtjtes :-)

 

En jij? Neem eens ademruimte. Herontdek je eigen natuur.

Ga eens voor een leuke workshop in het groen of boek een sessie natuurcoaching.

Welcome to the wild life!

 

 

 

 

Over mij

Mijn naam is Lies. Ik ben een onverbeterlijke dromer, 38 lentes jong. Mijn hele leven lang al ben ik een fervente natuurgek. Ik hou ontzettend van lange wandelingen in mooie bossen, spannende boeken lezen en schrijven, mijn liefje, stoelen met bloemetjesmotief, spelen, de lente, af en toe - als niemand kijkt - dansen alsof er niemand kijkt, thee maken van zelfgeplukte wilde kruiden, de slappe lach, de zomer, de herfst, lijstjes maken, het leven.

 

Ik heb lang naar mijn eigen pad gezocht, en dat mag je letterlijk nemen. Zo’n beetje overal op deze wereld heb ik gewoond. Van mijn 18e tot mijn 31ste zat ik non-stop in het buitenland. Dat ging van het welbekende Nederland over een verafgelegen eiland in Micronesië naar de toppen van de Andes, en van de wilde Amazone naar de fenomenale Galapagoseilanden. Als ik er niet aan het wonen en werken was, dan was ik er wel om te reizen. Ik was afgestudeerd als cultureel antropologe en heb steeds in de internationale, sociale en interculturele sector gewerkt. Van projecten voor jongeren tot projecten voor ouderen. Van wijkgericht werk in Nederland tot een functie bij de VN in Ecuador. Sinds enkele jaren geef ik allerhande workshops voor kinderen en volwassenen, iets waar ik ontzettend van geniet. Ook in mijn vrije tijd ben ik altijd al met allerhande projecten bezig geweest. Schrijven, vrijwilligerswerk, bijleren, altijd had ik vanalles om handen. Wie graag mijn volledige CV bestudeert kan dat hier doen.  Ik had honger naar kennis en schoonheid en pakte alles wat ik krijgen kon. En dankbaar ben ik, dankbaar voor al die kansen die ik heb gekregen, voor alle schoonheid die ik heb mogen proeven en ervaren. 

 

Niet dat het altijd makkelijk was, zeker niet. Ik had trauma's te verwerken, was vaak diep ongelukkig en rolde van de ene toxische relatie in de andere. Steeds was ik op zoek naar bevestiging van anderen. Ik cijferde mezelf voortdurend weg uit angst om niet goed genoeg gevonden te worden, wrong me in allerlei bochten om toch maar iedereen te plezieren. Steeds was het mijn missie om een betere versie van mezelf te worden. Om minder boos te zijn, minder verdrietig te zijn, dankbaarder te zijn, productiever te zijn, slanker te zijn, mooier te zijn, gelukkiger te zijn, meer van mezelf te houden, minder stress te hebben, mezelf te accepteren, en ga zo maar door. Sja… Zo’n waslijst, daar word je op slag moedeloos van, natuurlijk. 

Toen ik 25 was werd ik gediagnosticeerd met borderline persoonlijkheidsstoornis en dysthyme stoornis (langdurige depressie). Dat is uiteraard niet fijn om toe te geven, maar ik kies er bewust voor om niet het taboe rondom mentaal welzijn en psychische klachten mee in stand te houden. Die diagnose vond ik eerst hallucinant; ik werkte op dat moment in de zorg, met drie meisjes met borderline. Mijn 'ziekte'beeld verschilde zo erg met het hunne dat ik het niet kon geloven. Maar toen ik erover begon te lezen begonnen puzzelstukjes op hun plek te vallen, kon ik ook gepaste hulp zoeken... En was er natuurlijk nóg maar wat dat ik moest fixen aan mezelf, iets wat niet goed genoeg was. 

 

Door de jaren heen heb ik dan ook ALLES gedaan wat er in het circuit te vinden is. Gaande van yoga, meditatie en mindfulness over assertiviteitscursussen en cursussen tegen piekeren tot psychotherapie, hypnotherapie, bio-energetica, de lijst is eindeloos. Geen enkele richting had HET antwoord voor mij. Maar uit iedere nieuwe cursus, elke workshop en alle therapieën hield ik uiteindelijk wel íets over. En met al die ietsen ben ik uiteindelijk mijn eigen pad gaan bouwen. Niet een ander gaan volgen, maar echt mijn eigen richting uitgestippeld, mijn eigen leven gecreëerd. 

Ik ben nu 38 en kan oprecht zeggen dat ik gelukkig ben. Ik heb een fijne, gezonde relatie, mijn emoties zijn (meestal) in balans, ik maak mijn dromen waar. Natúúrlijk heb ik nog wel eens een crisis. Natúúrlijk is er af en toe verdriet. Perfect, heb ik al lang geleerd, zal ik nooit worden. En weet je wat?

Dat is helemaal oké. 

Soms een k✬✬dag hebben hoort gewoon bij het leven.

Ik vind het nog steeds moeilijk om af en toe ‘foert’ te zeggen, maar ik weet nu tenminste wel dat dat kan en dat is zalig. Ook verdriet en boosheid mogen er zijn nu. Ik heb geaccepteerd dat ik mezelf ben, inclusief mijn onrust, de occasionele moodswing en mijn eeuwige twijfel en onzekerheid. Het is oké.

 

Op al mijn omzwervingen door het leven heb ik best wel wat kennis verzameld, en die geef ik graag door. Een volledige lijst van iedere reeks of workshop die ik ooit heb gevolgd zou te ver gaan, maar bij deze een greep uit de hoogtepunten. (Klik hier voor mijn CV).

 • Working with the body for coaches and trainers (Mark Walsch, 2020)

 • Buiten werken met groepen (Innersteps School voor Natuurcoaching, 2020)

 • Bewust Bewegen (Vormingplus, 2020)

 • Huisapotheek met kruiden (Vormingplus, 2020)

 • Laughter Yoga Leader (International Laughter Yoga University, 2019)

 • Life coach (Centrum voor Avondonderwijs, 2019)

 • Jaaropleiding Wildpluk (Herboristeria, 2019)

 • De natuur als coach (Vormingplus, 2019)

 • Natuurverkenner (Natuurpunt, 2018)

 • Intermenselijke effectiviteit (Karus, 2017)

 • Emotieregulatie (Karus, 2017)

 • Zelfcompassie (Karus, 2017)

 • Ervaringsgericht leren en groepsprocessen begeleiden (Operation Groundswell, 2015)

 • Mindfulness (ITAM, 2015)

 • Dansanimator (Danskant, 2014)

 • Vipassanameditatie (Vipassana Stichting, 2008)

 • Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie (Universiteit Leiden, afgestudeerd 2006)

 

Enzovoort… Daarnaast heb ik ook heel wat losse workshops gevolgd (bijvoorbeeld ‘Van visie naar actie’, ‘lachtherapie’, ‘Wandelen voor meer veerkracht’, ‘lachen en spelen’, ‘de kracht van de crisis, etc.) en heb ik veel online webinars, masterclasses en dergelijke meer gevolgd (zoals ‘Coachen met de natuur in 5 stappen, ‘Coachen in de natuur, de voordelen en valkuilen’, ‘Het nieuwe coachen’, ‘The Principles of exponential coaching’, etc.).

Voor wie het nog niet begrepen had - ik ben een eeuwige student. Ik hou ervan me bij te scholen in alles dat me interesseert, en dat zal ik ook blijven doen. 

 

Wil je nog iets weten dat hier niet bij staat? Aarzel niet om me een berichtje te sturen!

lies.jpg