Kinderkampjes 

De kampjes van 2021

 

Dit jaar zullen er twee verschillende kampjes doorgaan. 

 

1) De Boekenmeesters

Ben jij een echte boekenwurm? En wil je heel graag ook eens je eigen boek maken? Dan is dit kampje voor jou!
Een kampje voor jonge boekenmeesters, waarbij we helemaal zelf een boek gaan maken. We maken papier van gras en onkruid, toveren inkt uit planten tevoorschijn, proberen verschillende illustratietechnieken uit en werken elke dag aan een goed verhaal.  Al onze inspiratie halen we natuurlijk... uit de natuur! Op het eind van de week heb je je eigen boek om mee naar huis te nemen. 

 

Wanneer? Dit kampje gaat door van 12 tot 16 juli (1 plekje vrij!). Telkens van 9 tot 16u (met een half uur voor en na opvang).

 

Scroll verder naar onderen voor alle andere praktische informatie. 

 

2) BUITENgewoon

Een creatief belevingskamp voor jonge natuurliefhebbers!
We gaan ons helemaal onderdompelen in de natuur, haar ten volle beleven met al onze zintuigen. Dat betekent dus kijken, luisteren, proeven, ruiken en natuurlijk ook voelen. We leven ons helemaal uit in Mekkerland, maar af en toe trekken we ook samen het park, het veld of het bos in om inspiratie op te doen, bij te leren en te spelen. Vervolgens laten we onze creativiteit de vrije loop. Boven alles gaan we natuurlijk genieten en ons amuseren!

Wanneer? Er zijn twee edities van dit kampje - een van 12 tot 16 april (VOLZET) en een van 5 tot 9 juli (VOLZET). Telkens van 9 tot 16u (met een half uur voor en na opvang).

Praktisch

Voor wie?
Floreert jouw kind in kleine groepjes en rustige omgevingen? Door de kleinschaligheid van dit kamp (max. 8 kinderen) creëren we een veilige setting met veel persoonlijke aandacht voor ieder kind en de ruimte om helemaal zichzelf te zijn. Ieder kind krijgt de kans om zijn of haar eigen talenten en interesses te onderzoeken.

Voor kindjes van 7 - 12!

 

Waar?
Mekkerland is onze thuisbasis. Hier mogen zowel dieren als kinderen gewoon zijn wie ze zijn! Deze diervriendelijke kinderboerderij biedt ons alle ruimte om te spelen en te exploreren. Ook in de directe omgeving zijn er prachtige plekken (Landschapspark Groene Velden, Claeys-Boúúaertpark) waar we op ontdekkingstocht kunnen gaan.
Adres:
Zuidbroek 8
9030 Mariakerke
Let op! Op dit adres vind je woonzorgcentrum Zuiderlicht. Mekkerland ligt achter het gebouw. Volg het pad naast het WZC en je komt er vanzelf.

 

Wanneer?
De kampjes gaan door tijdens de paasvakantie en de eerste twee weken van de zomervakantie.
Telkens van 9 - 16u.
(Er is opvang mogelijk vanaf 8u30 en tot 16u30.)

 

Prijs?
€160 voor vijf dagen.
Hierin zijn inbegrepen: leuke activiteiten, alle materialen, lekkere en gezonde tussendoortjes in de voormiddag.
Zelf meebrengen: lunchpakket en een herbruikbare drinkfles met water.
Heb je recht op Uitpas kansentarief van Stad Gent? Dan krijg je korting. Geef dan bij inschrijving je Uitpasnummer door.

 

Over mij
Ik ben Lies, drijvende kracht achter The Wild Life.
Ik heb 15 jaar ervaring in sociaal en cultureel werk over alle leeftijden en doelgroepen heen, zowel als vrijwilliger als betaalde kracht.
Een greep uit mijn activiteiten: gids en workshopbegeleider voor scholen in het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis, freelance workshopbegeleider voor kinderen voor De Wereld van Lies, auteur van kinderboeken, bijlesleerkracht, leerkracht Engels in Peru en Ecuador, begeleider van vrijwilligersprojecten in Zuid-Amerika, taaldansleerkracht voor Wadada, begeleider van kinderdansworkshops voor An-Sofie Maes, begeleider kinderkunstenkamp voor Zzmogh, etc.
Ik volgde onder andere de opleidingen dansanimator in het jeugdwerk, EHBO, wildpluk, natuurverkenner, life coach, lachanimator, etc.

Inschrijven
arrow&v

Bedankt voor uw inschrijving! U ontvangt binnenkort bericht.