Zoeken
  • Lies

Drie tips voor een groene kerst

Hoe graag ik ook zou willen, een witte kerst kan ik jullie helaas niet schenken. Maar ik geef jullie met veel plezier enkele kleine, leuke tips om je kerstfeest net dat tikkeltje groener te maken!


Tijdens de kerstperiode maken we het binnen natuurlijk zo gezellig mogelijk. Door het donkere, koude en vaak natte weer blijven we vaker in huis, dus dan is het belangrijk om het zo knus mogelijk te maken.

Toch hoef je de natuur niet helemaal te missen: verwerk gewoon natuurlijke elementen in je decoratie.
De volgende keer dat je naar buiten trekt, maak er eens een zoektocht van naar mooie, kerstige materialen. Let op! Enkele aandachtspunten bij het plukken:

- Pluk niet te veel. De vogels hebben die besjes meer nodig dan jij, dus laat er zeker voldoende hangen. En berokken geen schade aan de struik of boom bij het plukken: heb je één takje nodig, neem dan niet meer dan één takje. Misschien ligt wat je nodig hebt wel gewoon op de grond?

- Pluk niet in natuurgebieden of op privé-terreinen waar je geen toestemming hebt! Plukken kan natuurlijk in je eigen tuin of in de tuin van je buren/schoonouders/vrienden, zo lang je het gevraagd hebt. Als je geen zotte dingen uithaalt kan je ook in een park of een berm wat plukken, maar hou het redelijk.


Voorbeelden van natuurelementen die een kerstige sfeer optroepen zijn denneappels, takken van naaldbomen, hulst en zijn rode besjes, etc.


Mijn tips:


1/ Kerst = versiering