Zoeken
  • Lies

Herfstige heerlijkheid: hazelnootpasta

Herfst! Ik associeer dit mooie seizoen met natuurwandelingen in de mooiste kleuren en lekker wegkruipen onder een dekentje als het buiten guur is.

In de natuur gaat alles in slaapstand. De bomen en planten laten los wat ze niet meer nodig hebben (hun bladeren) en sturen hun energie naar het essentiële (hun wortels). Inspirerend, niet?

En ook al associëren wij de herfst misschien met 'afsterven', toch is het een uitbundig seizoen voor iedere wildplukker: er zijn volop noten (hazelnoten, kastanjes, beukennootjes, etc), bessen (bramen, vlierbessen, sleedoorn, etc) en de wortels zijn nu op hun best (denk maar aan mierikswortel of aardpeer, maar ook paardenbloemwortel of smeerwortel kan je nu prima oogsten).


Voor wildplukken geldt altijd: pluk/oogst/eet nooit (NOOIT!) wat je niet zeker weet. Toch hoef je geen volleerd plantkundige te zijn om ook te genieten van wat de natuur je geeft. Veel mensen zullen een hazelnootje wel herkennen, al is het aan het krullerige franjerokje dat ze dragen. De rijpe nootjes raap je gewoon van de grond.Een van de heerlijke lekkernijen die je kan maken met die nootjes is N*tella. Je weet vast welke ik bedoel ;-) Alleen maken wij hem dus zonder suiker. En zonder palmolie. En zonder weet-ik-veel-welke-andere-zooi er nog meer in zit.


Wat heb je nodig?


Hazelnootjes natuurlijk! Ongeveer 150g gepelde hazelnootjes voor een pot.