top of page
  • Foto van schrijverLies

Het Grote Avontuur

Bijgewerkt op: 9 sep. 2021


Na meer dan anderhalf jaar onder de veilige vleugels van Starterslabo mijn weg gezocht te hebben, is het tijd om nu op eigen benen te staan. ...Of niet?


Eerlijk is eerlijk: ik zou The Wild Life niet meer kunnen loslaten. Er zit zo veel van mijn ziel in, ik voel met heel mijn zijn dat de natuur, duurzaam leven, de eco-microbe verder verspreiden, mijn missie is. Dus dat wil ik sowieso blijven doen. Maar sommige zaken lopen stroef, en soms moeten er harde keuzes gemaakt worden. Okee, toegegeven, voor een besluiteloos iemand als ik, iemand die altijd geplaagd wordt door FOMO, is iedere keuze een hartverscheurende. Maar toch.


Na heel lang wikken en wegen, kauwen en herkauwen, voelen en denken, moest ik tot de conclusie komen dat de twee hoofdactiviteiten van The Wild Life, coachen enerzijds en natuuractiviteiten anderzijds, niet zo goed verenigbaar waren. Elk hebben ze hun eigen doelgroep, elk vereisen ze hun eigen communicatie. Dat maakte het voor mij moeilijk om een helder beeld neer te zetten naar de buitenwereld toe. Daarbij kwam ook nog eens dat ik nog steeds als freelancer werk voor verschillende opdrachtgevers, en ook nog eens mijn auteursactiviteiten heb. Al bij al: zeer druk, en veel te versnipperd voor mijn chaotische hoofd.


Er moest ruimte komen. Overzicht. Helderheid. En dus moesten er knopen doorgehakt. Hoewel de natuurcoaching mij enorm veel voldoening geeft is het iets waar ik heel veel energie in steek maar waar helaas niet zoveel respons op komt. Onlangs zei een vrouw - die toevallig ook een heel serieuze loopbaancoach was - tegen mij: 'Sja, mensen zullen je niet serieus nemen als coach als je daarnaast ook kinderkampjes geeft'... Is dat de reden? Ik weet het niet. Hoe dan ook voel ik dat ik rust creëer in mijn hoofd wanneer ik het luikje 'natuurcoaching' even op slot doe.


En dus ga ik vanaf nu voluit voor een nieuwe Wild Life. Niet langer 'workshops en coaching', wel 'ecoworkshops en natuurfeestjes'. Upcycling, duurzaam leven, creatief met natuurlijke materialen, zero-waste, natuurlijke zelfzorg, etc, dat worden meer dan ooit de sleutelwoorden hier. Coaching bied ik (voorlopig) niet meer aan.

Tegen 2022 hoop ik een stevig programma neer te zetten. Zo eentje met activiteiten voor iedereen die nog eens lekker ouderwets wil knutselen en het dan heel serieus 'upcycling' wil noemen. Voor iedereen die graag buiten is - al dan niet met vuile handen. Voor iedereen die leergierig is en gewoon eens wat nieuws wil uitproberen. Voor iedereen die de natuur een toffe peer vindt (maar zichzelf misschien niet per se helemaal 'off grid' ziet gaan leven). Ook voor jou? Welja, ook voor jou!


Op eigen benen dus. Ik heb er ongeloofelijk veel goesting in. En ik zie u graag snel op mijn pad verschijnen!

87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page