Zoeken
  • Lies

Overleven in lockdown: de Wilde Lockdownchallenge

Inmiddels hebben we te horen gekregen hoe het exitplan van de overheid eruit ziet. Langzaamaan krijgen we weer perspectief op een leven buiten ons kot. Toch gaat het allemaal nog een tijdje duren en blijft de situatie voor de meesten onder ons nog een poosje uitzonderlijk. Nog steeds is de boodschap: blijf zo veel mogelijk binnen en vermijd contact met anderen!


Welke impact die beperkingen hebben verschilt natuurlijk voor elk van ons. Maar voor iedereen geldt: zorg is belangrijk. Zorg voor je psychische gezondheid, zorg voor je lichamelijke gezondheid, zorg voor jezelf, de mensen om je heen en zeker ook voor hen die we nu niet (kunnen) zien. Daarom lanceerde The Wild Life een challenge: vijf kleine uitdagingen gedurende vijf dagen die iets goeds voor je doen. Challenge gemist? Geen probleem, hier zijn de uitdagingen nog een keer!


Dag 1 - creëer iets.


Wist je dat creatief bezig zijn, iets creëren dus, goed voor je is? Het verlaagt stress, verbetert je humeur en houdt je hersenen in vorm!

Vandaag nodig ik je uit om een 'kunstwerk' te maken. Geen zorgen, het hoeft niet 'goed' te zijn, het gaat om het plezier van het creëren. Laat je verwachtingen en regeltjes los en ga eens wild! Blijkt het resultaat toch de moeite van het delen waard? Plaats het ergens waar buren en voorbijgangers het kunnen zien en fleur hun quarantaine op!


1) Kies je canvas, de drager van je werk. Je voortuin? Je gevel? Een raam, een laken, een oud kledingstuk, een tas of een meubelstuk waarop je bent uitgekeken? 2) Kies je materiaal, waarmee ga je werken? Dat kan verf zijn of krijt(stift) of papier, maar denk ook eens aan bloemen en planten, etenswaren, stofjes,... 3) Doe je ding! Maak jij een stilleven van blauwe voorwerpen? Klets je wat kleuren tegen een blad? Organiseer je een fototentoonstelling achter je ramen? Maak je van je gevel een gedicht? Of muziekinstrumenten van je meubels? Alles kan. 4) Geniet ervan. Als jij ervan gaat glimlachen is dat al goed genoeg!
Dag 2 - Speel (liefst in de natuur)!


'Spelen' associëren we haast automatisch met kinderen. Jammer, want spelen heeft - ook voor volwassenen - ontzettend veel voordelen, niet in het minst dat je er blij en gelukkig van wordt! Het vermindert stress, verbetert je conditie, houdt je jong, is goed voor je sociale contacten, en je leert ervan bij. Een serieuze zaak dus ;-)