Zoeken
  • Lies

Overleven in lockdown: Haal de natuur naar binnen!


Hoera voor plantjes!


Hoeveel dagen duurt ze inmiddels al, de quarantaine? Dagen dat de meesten onder ons binnen moeten blijven, dagen dat de ontluikende lente aan ons voorbij lijkt te gaan. Natuurlijk - gelukkig! - mogen we de natuur nog in, maar niet iedereen heeft nu eenmaal de luxe een natuurgebied of een bos om de hoek te hebben. Niet getreurd, haal de natuur gewoon in huis!


Hoera voor groen! Groen is goed voor ons en als je de kans hebt, ga dan vooral wandelen. Maar ook meer groen leven binnen in huis halen kan nooit kwaad. Ja maar, hoor ik je denken, hoe dan?! De tuincentra zijn immers gesloten en je hebt geen zaadjes in huis! Nee? Echt niet? Ik durf erom te wedden dat jij wel degelijk zaadjes in huis hebt. En andere zaken waar plantjes uit kunnen groeien. Ik kan niet beloven dat er ooit daadwerkelijk iets eetbaars uit komt, maar het staat leuk in huis en het zijn zo'n leuke projectjes (voor jezelf en/of verveelde huisgenoten!).Van avocado tot paprika


Laat ik maar beginnen met mijn meest succesvolle creatie ooit (en maak je vooral geen illusies - voor iedere gelukte poging zijn er minstens een paar mislukkingen - wat niks afdoet aan het plezier van het blijven proberen!). Dit is mijn avocadoplant. #trots #ilovepolkadots

Twee en een half jaar oud inmiddels, and still going strong. Waarschijnlijk heb je het al eens ergens gelezen of misschien al zelf geprobeerd, want een avocadoplantje kweken is eigenlijk niet moeilijk (het in leven houden daarentegen lijkt wat minder voor de hand liggend).

Neem een pit, steek er enkele tandenstokers in en laat de bolle kant rusten in water. Wachten, nog meer wachten, en na enkele weken is daar dan eindelijk de eerste aanzet voor een wortel. Hoera!

Maar vooraleer dit een post wordt over avocado's kweken, toch nog een paar andere voorbeeldjes geven. Deze bijvoorbeeld, mijn tomatenbaby's.

Toegegeven, deze heb ik gekweekt uit zaadjes, maar net zo goed stop je een schijfje tomaat onder een laagje aarde en kijk wat er gebeurt... it's magic!


Nog meer zaadjes?